Stalen trap
Gaat u voor een nieuwe stalen trap? Goede keuze! Deze trap heeft een industrieel karakter en zorgt daarmee voor een stoere uitstraling. Staal is daarnaast onderhoudsvriendelijk en blijft langer mooi dan hout. Nu nog de vraag, voor welke stalen trap gaat u? Op deze pagina ziet u voorbeelden, krijgt u tips en laten wij ons mooiste assortiment zien. Heeft u toch nog vragen? Onze trappen experts staan voor u klaar.
Stalen trap met houten treden
Combineer staal met hout voor een luxe uitstraling van uw nieuwe trap. De tint van het hout bepaalt u zelf en kunt u matchen met uw interieur. Liever een trap die opvalt? Steeds vaker kiezen mensen voor een contrastkleur. De trap valt dan nog meer op.
Rechts ziet u een foto van de Tulip spiltrap waarvan de stalen onderdelen in het zwart zijn uitgevoerd. De leuning heeft dezelfde kleur als de licht beuken treden en dat geeft een prachtig contrast met de zwart stalen onderdelen.
Mocht u liever minder contrast hebben dan is deze spiltrap ook met donker beuken treden te bestellen. De stalen onderdelen zijn daarnaast ook in andere kleuren te leveren: wit, grijs en antraciet.
Voordelen van een stalen trap
Een stalen trap heeft veel voordelen. Mocht u nog niet helemaal overtuigd zijn, lees dan hieronder de voordelen nog eens door:
- Een stalen trap is onderhoudsvriendelijk
- Staal heeft een hoge sterkte/gewichtsverhouding
- Een stalen trap heeft een industrieel karakter
- Bij een stalen bouwpakkettrap zijn aanpassingen achteraf mogelijk
- Een verzinkte stalen buitentrap is corrosiebestendig
- Een stalen trap beschadigd minder snel dan hout
- Staal neemt geen vocht en/of dampen op
Soorten stalen trappen
In de basis hebben we twee soorten stalen trappen, een bouwpakket trap en een op maat gemaakte design trap. Een stalen bouwpakkettrap is goedkoper dan een op maat gemaakte design trap. Klinkt logisch, vindt u niet? Maar we hebben ook nog verschillende soorten stalen trappen. De bekendste stalen trappen die binnen worden gebruikt zijn:
Een stalen buitentrap
Nu hebben we één speciale stalen trap die we apart benoemen, de stalen buitentrap. Al onze buitentrappen zijn thermisch verzinkt zodat ze weerbestendig zijn en niet gaan roesten. Deze robuuste trappen worden vaak functioneel ingezet. Maar sinds kort is het bij ons ook mogelijk om een buiten spiltrap in kleur te kiezen.
Naast de thermisch verzinkte behandeling krijgt de trap ook nog een kleurcoating. Dit geeft de trap een luxe uitstraling en zorgt ook nog voor een dubbele bescherming naast het galvaniseren.
Deze trap leveren wij in de kleuren zwart, brons, grijs en wit. Dit geeft u de mogelijkheid om ook buiten te gaan voor een duurzame trap in de gewenste kleur.
Onze stalen trappen
Onze stalen bouwpakkettrappen zijn van hoge kwaliteit en alle onderdelen vormen een stevig geheel. Of het nu gaat om een spiltrap of een rechte trap. Het stalen frame is de basis en staat garant voor een sterke constructie.
We hebben onder andere volledig stalen trappen zoals de Ferro spiltrap. Enkel de leuning van deze trap is van kunststof zodat deze in de juiste radius gebogen kan worden.
Naast volledig stalen trappen hebben we ook trappen met houten treden zoals de spiltrap Verona en de semi-maatwerk muizenboomtrap KL20.
Veelgestelde vragen
De prijs van een stalen spiltrap varieert tussen de €1700,- en de €5500,-. De kosten zijn afhankelijk van de diameter, hoogte, bordesvorm en de balustrade.
Bekijk hier hoe je een populaire stalen trap, de Ferro, installeert: https://www.prijzentrappen.nl/product/moderne-binnen-spiltrap-ferro/
Hier volgt in het kort hoe de montage in zijn werk gaat voor een spiltrap:
- Sorteer eerst alle onderdelen en kijk of alles compleet is. Lees daarna zorgvuldig de handleiding.
- Bepaal de positie van de voetplaat met als uitganspositie de aankomstvloer waar het bordes tegenaan komt. Veranker de voetplaat vervolgens aan de ondergrond. Stapel de palen en monteer het draadeind om de het laatste stuk te overbruggen.
- Gebruik de tabel uit de handleiding om het aantal benodigde tussenringen te bepalen tussen de treden. Breng de treden en ringen aan en eindig met het bordes.
- Vervolgens brengt u de balusters waterpas aan in de gaten van de treden.
- Breng tot slot de leuning aan met de bijbehorende koppelstukken.
Succes!
Voor het opmeten van de juiste hoogte dient u te meten vanaf de vloer waar de trap op komt te staan tot aan de bovenkant van de verdiepingsvloer. Het is de afstand die tussen de pijlen in onderstaande afbeelding:
Let op: Bij de vlizotrappen moet u de plafondhoogte opmeten in plaats van de vloer tot vloer hoogte.
Naast de hoogte kun je vaak ook nog de breedte van de trap bepalen. In geval van een spiltrap is dat de diameter. Om de netto tredebreedte uit rekenen van een spiltrap moet u de diameter delen door 2 en daar nog ongeveer 10 cm aftrekken voor de spil en de trapleuning.
Onze stalen trappen die binnen worden gebruikt zijn voorzien van een sterke verfcoating. Deze verfcoating is machinaal aangebracht wat een sterke aanhechting garandeert en krassen tegen gaat. Mochten er onverhoopt toch krasjes in komen door gebruik dan vallen deze nauwelijks op omdat er een matte lak is toegepast.
Voor de buitentrappen geldt dat alle stalen onderdelen gegalvaniseerd zijn, ook wel thermisch verzinkt. Dit thermisch verzinken beschermd de trap tegen corrosie in de vochtige omstandigheden waar de trap aan blootgesteld kan worden. Dit verzinkte laagje geeft een wat ruwe industriële uitstraling aan de trap. Dit is niet erg want aan een buitentrap worden over algemeen minder hoge esthetische eisen gesteld dan een binnentrap. Mocht u dit toch niet mooi vinden dan hebben we ook trappen die voorzien zijn van een verfcoating bovenop de gegalvaniseerde onderdelen. Dit geeft een dubbele bescherming.