Alles wat je moet weten over de schaartrap

Alles wat je moet weten over de schaartrap

De schaartrap, vlizotrap of toch zoldertrap. Wat is nou zo’n trap? Hoe zien ze eruit? In deze blog leest u alles over deze trap. We bespreken de soorten schaartrappen, voordelen, materialen en waarvoor u hem het beste kunt gebruiken.

Schaartrap

Soorten schaartrappen

Prijzentrappen.nl biedt momenteel drie schaartrappen aan in verschillende prijzenklassen. De eerste is de Stalen vlizotrap, Easy-GoUp schaartrap. Deze is van verchroomd staal en makkelijk in- en uit te klappen dankzij de schaarconstructie. Een extra optie is keuzemogelijkheid van de hoogte en leuning. Het is mogelijk om een extra leuning te bestellen, zodat de trap nog veiliger is. Daarnaast kan de hoogte van de trap bepaald worden met een maximale hoogte van 320 centimeter.

De vlizotrap GoUp-Fold is de tweede optie. Dit is de middenklasse en heeft al wat meer extra’s. De trap is van gegalvaniseerd staal en gecoat in wit. Met aan beide zeiden een leuning maakt het klimmen en afdalen gemakkelijk en veilig. Door de drie elementen van de trap kan hij zo compact mogelijk ingeklapt worden. Hierdoor neemt hij geen vrije ruimte in op de vliering. Het luik van de trap is van 16 millimeter dik populierenhout met een zeer lage formaldehyde-emissie. Bij dit luik hoort een bijgeleverde stok die ervoor zorgt dat het makkelijk te openen is.

De meest luxe variant is wel de Elektrische vlizotrap, GoUp-Electric. Het zit al in de naam, maar deze trap is volledig elektrisch en kan met een afstandsbediening in-en uitgeklapt worden. Daarnaast is hij extra stabiel en gemaakt van stevig aluminium. De trap is voorzien van twee leuningen die uitklappen bij het openen van de trap. Voor de extra luxe uitstraling zijn de treden voorzien van een zwart tapijt.

Waarvoor is de schaartrap geschikt?

Hierboven beschreven we al dat de schaartrap ideaal is voor bijvoorbeeld een zolder. Maar hij kan voor veel meer dan een zolder gebruikt worden. Denkt u bijvoorbeeld aan studentenkamers met een vide, studio’s of woonruimten met een bergruimte of opslag.

categorie zoldertrappen

Voordelen

Een gang of overloop is vaak smal en heeft minder vierkante meters. Het is dan niet mogelijk of juist heel onhandig om een vaste trap te plaatsen. De schaartrap kan ingeklapt worden, waardoor hij geen ruimte inneemt. Zodoende blijft de doorgang naar de overige ruimten vrij.

De elektrische trap is per afstandsbediening te bedienen. Nog makkelijker, maar dit betekent niet automatisch dat de “gewone” schaartrappen niet makkelijk te gebruiken zijn. Integendeel, door de schaarconstructie zijn ook deze trappen makkelijk in- en uit te klappen. De drie delen van de trap zijn opvouwbaar en kunnen compact ingeklapt worden. Hierdoor neemt de trap geen vrije ruimte op de vliering in beslag.

Materialen

Alle schaartrappen zijn gemaakt van staal, van gegalvaniseerd staal tot gecoat aluminium. Daarnaast zijn de traptreden voorzien van anti-slipprofiel, zodat ze extra veilig zijn om op- en af te kunnen. Het staal van de trap is niet het enige aan materiaal. De trap wordt namelijk, zoals te zien op de foto, gemonteerd aan een luik van populierenhout. Een spaanplaat van hoge kwaliteit.

Omdat er zoveel mogelijk is, worden de trappen volledig geassembleerd geleverd. Dit maakt de snelle en eenvoudige montage mogelijk. Mocht u het zelf monteren niet zien zitten, kunnen wij altijd helpen.

 

 

 

 

 

 

De waardering van www.prijzentrappen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 115 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.