Op stap naar een buitentrap kopen in 2021

Voordelige zelfbouw buitentrap, Valencia Ø130 cm

Op stap naar een buitentrap kopen in 2021!

Een buitentrap kopen kan veel vragen oproepen. Welke trap is het veiligst? Hoe monteer ik zo’n buitentrap? Wanneer kan ik een buitentrap plaatsen? Welke trap is weerbestendig? Wij helpen u om uw perfecte buitentrap te vinden, mét een stappenplan.

Trede 1: Waar moet ik op letten?

Een buitentrap kopen is een hele klus. Waar begint u? De eerste stap is het in kaart brengen van de technische vereisten. Vervolgens richt u zich op de gewenste uitstraling.

Wat betreft het technische aspect, is het belangrijk om te kijken naar de fundering waar de trap op komt te staan. Dit verschilt per trap. Let op; als u trappen gaat stapelen om meer hoogte te overbruggen, is het belangrijk dat de muur recht loopt. De tussenstukken, bordes, moeten worden gemonteerd tegen de muur. Een ander belangrijk punt is dat de bovenste trap een volledige ronde draait, anders komt u niet uit met de afstap. Dit laatste geldt voor spiltrappen en dus niet voor rechte trappen.

buitentrap valencia tuin nieuw 2

Valencia buitentrap

Waar gaat u de trap voor gebruiken? Als het gaat om een trap die relatief weinig wordt gebruikt, kunt u gaan voor een trap met kleinere diameter. Wordt de trap veel belopen? Dan doet u er verstandig aan om te kiezen voor een grotere diameter (mits daar de ruimte voor is). Dit biedt namelijk meer comfort tijdens het belopen van de trap. Onze buitentrappen zijn leverbaar met de diameters 120/140/160 en de Valencia buitentrap heeft de diameters van 130/160/180. Alle spiltrappen zijn aan bovenzijde voorzien van driehoekig opstap bordes.

Buitentrappen zijn ontworpen om weerbestendig te zijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als het weer eens hoost in Nederland. De trappen zijn thermisch verzinkt, waardoor deze weerbestendig zijn.

De trappen zijn standaard verzinkte kleur (grijs). Alleen de Fontanot Sky spiltrap is in verschillende kleuren te verkrijgen, namelijk; wit, grijs, antraciet en zwart. Ons advies? Het schoon houden van de trappen. Verder onderhoud is niet nodig, dat is dan wel weer prettig

Sky trap

Sky trap

Trede 2: Onderzoek welke trap het beste bij u past

Er zijn een heel aantal trappen om uit te kiezen. We laten u er een aantal zien. Het is aan u om er een te kiezen die bij u past. Natuurlijk zal het uiterlijk meespelen, maar ook de beschikbare ruimte en eventuele eigen eisen. We zetten er even een aantal op een rij:

De Valencia buitentrap is als spiltrap de absolute topper in de categorie buitentrappen. De trap kan een hoogte bereiken tot wel 885 cm. Naast de ongekende hoogte is de trap erg robuust en heeft als enige een aluminium leuning. Ook is dit de enige trap die zo snel leverbaar is. U heeft hem binnen drie tot vijf werkdagen in huis. Bekijk de Valencia trap hier!

De Fontanot Sky trap is, zoals we al benoemden, in meerdere kleuren verkrijgbaar. U kunt dus de trap kiezen die bij uw stijl past. Dit maakt deze buitentrap en dus uw omgeving uniek. 

Gaat u liever voor een rechte trap? De Pop Zink is gemaakt van staal en heeft 13 treden. Dit is de enige rechte trap in ons huidige assortiment, maar is zeker een goede keuze.

We bieden ook budget buitentrappen met oog voor design. Bekijk eens de Civik en Steel buitentrappen. Deze trappen zijn relatief gezien goedkoop maar zien er mooi uit. Een mooi aspect aan deze trappen is dat er geen sparingen in de spil zitten. Er zit dus geen ruimte tussen onderlinge bussen.

Trede 3: De trap zelf plaatsen of uitbesteden?

Omdat onze trappen zijn ontworpen als bouwpakkettrappen, is een buitentrap gemakkelijk zelf te plaatsen. Met de uitgebreide handleiding en instructievideo’s is de trap gemakkelijk in elkaar te zetten. Zorg van tevoren wel voor een goede berekening; welke hoogte dient u te overbruggen? Zijn er voldoende bevestigingspunten voor de trap?  

Toch liever uitbesteden?

Een buitentrap laten monteren kan uiteraard ook. Veel trappenbedrijven bieden een montageservice aan voor het monteren van hun trappen. Gemiddeld genomen kost het laten plaatsen van een trap tussen de €850 en €1500 euro. Bij Prijzentrappen kost het plaatsen van een buitentrap (vanaf) €950,- euro, inclusief BTW. Lees hier meer over onze montage service.

Trede 4: Het bestellen van de trap

U bent eruit! U heeft alle stappen gevolgd en bent toe aan het bestellen van de trap. Bij het bestellen van een buitentrap is het mogelijk om van tevoren telefonisch contact te verkrijgen. Onze specialisten kunnen samen met u de technische vereisten doornemen en u begeleiden bij uw bestelling. Zo weet u zeker dat u de juiste trap bestelt!

Denkt u ook om de balustrades?

De balustrade is het hekwerk langs het trapgat, de vide, de dakrand of langs het balkon. Dit zorgt voor de veiligheid op de verdieping. De balustrades zijn mee te bestellen in de uitstraling van de trap. Ze zijn dus in dezelfde uitvoering. Deze kunt u gemakkelijk meet bestellen bij een buitentrap kopen. 

Trede 5: De trap monteren

De grote dag is aangebroken. U gaat de trap plaatsen. Voordat u begint; houdt rekening met de volgende dingen:

  •       Lees de handleiding goed door.
  •       Ga na of alle materialen aanwezig zijn.
  •       Bepaal de totale hoogte die moet worden overbrugd.
  •       Bepaal hoe de trap gedraaid dient te worden. Deze staat op de plattegrond of configurator op onze website.

o   Bepaal de draairichting van de trap, deze is universeel en kan bij montage worden bepaald.

Wij raden aan om de volgende gereedschappen gereed te hebben bij het installeren van de trap: Een boormachine, hamer, ijzerzaag, inbussleutel (3mm, 4mm en 5mm), meetlint of rolmaat, paslood of laser, trap en een waterpas

Zo. De voorbereidingen zijn getroffen. U kunt nu aan de slag met de montage van de trap. Onze klanten zijn gemiddeld een ruime dag bezig met het monteren, met twee personen.

En (n)u

U weet nu heel wat over buitentrappen. Komt u niet uit uw zoektocht en heeft u hulp nodig? We helpen u graag. Neem hier contact met ons op.

De waardering van www.prijzentrappen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 80 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.