De mooiste ruimtebesparende trappen van 2021

ruimtebesparende trap Oak 30 Xtra antraciet

De ruimtebesparende trap, wat is het precies? En welke is nou de beste? Hieronder leggen we alle ins- en outs uit over de ruimtebesparende trappen van prijzentrappen.nl met aan het einde onze persoonlijke top 4 van de mooiste ruimtebesparende trappen van 2021.

De ruimtebesparende trap

Het zal vast geen verrassing zijn, maar zoals de naam al zegt bespaart de trap ruimte in huis. De trappen zijn speciaal ontworpen om te plaatsen in kleine ruimten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de zoldertrap vervangen of geplaatst worden in een kleinere hal.

Het unieke aan de ruimtebesparende trappen zijn de treden. Om en om hebben ze een uitsparing en nemen ze veel minder ruimte in beslag op de vloer. De trappen van prijzentrappen worden als bouwpakket gratis geleverd en hebben een uitgebreide handleiding en montagevideo. Kom je er niet uit of heb je er geen vertrouwen in? Wij helpen uiteraard graag.

Voorbeeld van de om en om uitbesparingen van de traptreden

Soorten ruimtebesparende trappen

Ondanks het formaat doen ze niet onder voor de rest. Er zijn meerdere modellen gericht op het besparen van kostbare ruimte. Is de ruimtebesparende trap dan minder mooi dan een “normale” trap? Absoluut niet! Ze zijn met zorg ontworpen, zodat ook uw trap de blikvanger van het huis wordt. Zo heeft ook de ruimtebesparende trap meerdere keuzemogelijkheden en kunnen ze helemaal naar wens besteld worden.

Arké Kya

De Arké Kya is de eerste ruimtebesparende trap. Dit is een betaalbare trap met treden van beukenhout. De gelijke structuur zorgt voor weinig oneffenheden en een mooie uitstraling. Met maximaal veertien optreden is de Kya zeker een ruimtebesparende trap te noemen. De steile trap is helemaal naar wens samen te stellen. Zo is er een keuzemogelijkheid voor de kleur van de treden en kunnen de stalenonderdelen wit, zwart en bruin geleverd worden. Het grote voordeel is dat de trap zonder steunpaal geleverd kan worden. De horizontale balustrades zijn onderdelen die u kunt mee bestellen en zelfs extra kunt plaatsen.

Designtrap Zen

De Zen-trap is gericht op design. De trap met, maximaal vijftien, smallere treden wordt ook wel molenaarstrap of ganzentrap genoemd. Hij is gericht om ruimte te besparen en kan geplaatst worden ter vervanging van de vlizotrap/zoldertrap. Ook de Zen-trap is helemaal naar wens samen te stellen. De treden zijn van berken- of beukenhout en heeft een zestal aan opties voor de kleur. De stalen onderdelen van de trap zorgen voor een extra mooi effect en u heeft daarbij de keuze uit drie kleuren. Ondanks het staal is er tijdens de installatie van de trap nog veel mogelijk. De trap is namelijk recht te installeren, maar ook met hoek. Dit geldt ook voor de balustrade en trapleuning.

Karina

De elegante ruimtebesparende trap is gemakkelijk te monteren met maximaal 13 houten treden (14 optreden). De stalen trap, Karina, is zeer flexibel en kan zelfs een bocht van 90 °maken. De beuken treden zijn in twee varianten te bestellen, licht en donker. Ook de stalen traponderdelen zijn in de kleuren zwart, wit en grijs. De uniek ontworpen balustrade en trapleuning zijn mee te bestellen met de trap. Dit sluit het trapgat af en maakt hem extra veilig. Daarnaast maken ze het design van de trap helemaal af.

Karina ruimtebesparende trap

 

Fontanot Nice 2

De ruimtebesparende budget trap. Met een stalen frame in de kleur wit of grijs, is de Fontanot Nice 2 een mooie trap. Hij is beperkt in de mogelijkheden, waardoor het mogelijk is om hem voor een extra aantrekkelijke prijs aan te bieden. Betekent niet dat er helemaal geen mogelijkheden zijn. Het is namelijk mogelijk om te kiezen uit de kleuren van het stalen frame en vorm van de trap kan ook nog bepaald worden. Zo is het alsnog mogelijk om de ruimtebesparende trap in een bocht te plaatsen.

Chromen zelfbouw ruimtebesparende trap

De ruimtebesparende trap Mini, maar wel leverbaar in verschillende hoogtes. Daarnaast is de Chromen zelfbouw beschikbaar in wit en als enige in de kleur chroom. De traptreden van berkenhout kunnen in licht en donker.

Instelbare stalen ruimtebesparende trap, Mini Line

Met een instelbare draairichting van de trap is de Mini Line helemaal naar wens te ontwerpen. Hij kan zowel recht als gedraaid geïnstalleerd worden. Daarbij kan er gekozen worden uit twee kleuren van de beukenhouten treden en stalen onderdelen van de trap.

De Oak 30 Xtra

Oak 30 Xtra

De eikenhouten treden van de Oak 30 hebben een afwisselend loopvlak. Hierdoor neemt de trap nog minder ruimte in beslag en kan de overige ruimte optimaal benut worden. De trap heeft drie keuzemogelijkheden namelijk, wit, zwart en grijs. De verticale balustrades zijn mee te bestellen en worden in dezelfde kleur geleverd.

De toevoeging van de Oak 30 is dit de Oak 30 Xtra. Deze heeft als extra horizontale balustrades die geleverd worden in dezelfde kleur als de stalen onderdelen. Dit kan net als bij de Oak 30 in wit, zwart en grijs. De Oak serie staat ook voor extra treden. Waar de Nice 2 bijvoorbeeld maar met slechts 11 optreden geleverd wordt, kan de Oak tot 15 optreden uitgebreid worden. Op beide varianten van de Oak zit een beschermende laag die de traptreden beschermt tegen slijtage.

Top 4 ruimte besparende trappen

Er zijn inmiddels veel soorten trappen besproken, maar welke is nou de beste? Wij hebben onze top vier op een rijtje gezet.

  1. Karina
  2. Oak 30
  3. Design trap zen
  4. Fontanot Nice 2
  5. Opvouwbare trap Slimster

Ondanks de beperkingen in mogelijkheden, blijft er veel mogelijk. Met als grootste pluspunt de goede prijs is Fontanot Nice 2 een zekere aanrader. Voor wie liever nog iets meer mogelijkheden heeft is de Design trap zen een echte nummer 3. Gericht op design, uitstraling en functionaliteit door de speciale traptreden, maar toch betaalbaar. Nummer twee is de echte luxe variant. Met een mooie, luxueuze uitstaling is de Oak een echte toevoeging aan uw woning. Met extra kleurmogelijkheden en de optie doorvalbeveiliging is Karina de absolute nummer 1. Een variant met een mooi design en veel opties en nog steeds met een goede geprijsd.

De waardering van www.prijzentrappen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 113 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.