Stap voor stap; Een trap kopen in 4 stappen

Slim Line, De modieuze zelfbouw Spiltrap Ø150 cm

Stap voor stap; Een trap kopen in 4 stappen – 2021

U wilt een trap kopen, maar waar begint u? Wij hebben een handleiding gemaakt om in vier stappen een (bouwpakket) trap te kopen. Voordat wij u stapsgewijs zullen helpen bij het kopen van een trap, vertellen wij eerst over wat een bouwpakkettrap is en welke voordelen dit heeft.

Wat is een bouwpakkettrap?

Een bouwpakkettrap is in principe een normale trap zoals u ze kent. Deze trappen zijn echter zo ontworpen dat u ze zelf met gemak in elkaar kunt zetten. Omdat de trappen fabrieksmatig worden gemaakt, zijn deze goedkoper. Ze worden niet op maat gemaakt, maar door middel van extra treden kunnen verschillende hoogtes worden overbrugd. Ook zijn de meeste trappen instelbaar. Zo kan uw trap alsnog de juiste hoogte krijgen.

Voordelen van een bouwpakkettrap

Allemaal leuk en aardig, maar wat voor voordelen heeft zo’n bouwpakkettrap dan? Een bouwpakkettrap brengt een heel aantal voordelen met zich mee. De trappen zijn snel leverbaar, goedkoop en zijn gemakkelijk om in elkaar te zetten. Daarnaast bieden deze veel trappen veel keuzemogelijkheden en zijn ze een snelle oplossing. U heeft dus eigenlijk alle vrijheid met een bouwpakkettrap. Die vrijheid kan best lastig zijn. Wij helpen u graag met de volgende denktrappen… Eh, -stappen. Een voorbeeld van bouwpakket trappen zijn onze spiltrappen.

Trede 1: Waar komt de trap te staan?

U wilt een nieuwe trap, daar komt een heleboel bij kijken. Allereerst is het van belang dat u nagaat waar de trap moet komen te staan. Wilt u een trap in de woonkamer, op zolder, of toch liever buiten? Voor iedere ruimte is er een trap. Het is aan u om te bedenken waar u hem wilt hebben.

Trede 2: Bepaal welk type trap u nodig heeft

De locatie van de trap is bepaald. Maar, wat voor trap moet daar dan komen? Dit is geheel afhankelijk van uw wensen en de omgeving waar de trap moet staan. U kunt gaan voor een (verzinkte) spiltrap; een trap met ronding. Ook kunt u natuurlijk kiezen voor een rechte trap (een steektrap). Wil u een trap naar de zolder en/of heeft u een klein trapgat? Ga dan voor een vlizotrap. Deze wordt vaak in kleine ruimtes gebruikt. Ook zijn er ruimtebesparende trappen en speciale buitentrappen. Voor elke situatie is er dus een bijpassende trap.

Vlizotrap

Vlizotrap

Trede 3: Kies de stijl en afwerking

U bent weer een stapje verder in uw beklimming. U weet nu waar uw trap moet komen te staan en wat voor soort trap het beste is. Ook niet onbelangrijk zijn de stijl en afwerking van de trap. Gaat u voor houten treden? Dan zult u moeten nadenken over de houtsoort. Ook kunt u nadenken over de kleur van de trap. Vergeet de balustrade niet. Balustrades worden geplaatst rondom het trapgat. Deze worden geleverd in dezelfde stijl van de trap. Ga dus voor uzelf goed na wat u mooi vindt en wat u ongeveer wilt.

Trede 4: Koop en plaats een bouwpakkettrap

Nog even volhouden, u bent bijna boven. U bent alle voorgaande stappen bij langs gegaan en wilt nu de trap online bestellen. Heeft u toch nog twijfels of heeft u vragen op technisch aspect? Bel dan gerust vooraf. Zoals we al kort noemden, wordt de trap snel geleverd. Meestal duurt dit zo’n tien werkdagen.

Bestelt u een buitentrap? Dan heeft u de mogelijkheid tot telefonisch contact, voorafgaand aan de aankoop. Onze specialisten kunnen dan samen met u de technische vereisten doornemen en u begeleiden bij uw bestelling. Zo weet u zeker dat u de juiste trap bestelt!

De grote dag is daar. U gaat de trap plaatsen. Houdt, voor u begint, rekening met het volgende:

  •   Lees de handleiding goed door.
  •   Check of al het materiaal aanwezig is.
  •   Bepaal de hoogte die overbrugd dient te worden.
  •   Bepaal hoe de trap gedraaid dient te worden. Dit staat op de plattegrond of bij de configurator op onze website.

En (n)u

U beschikt nu over een stappenplan voor het aanschaffen van een bouwpakkettrap. Wilt u meer weten of heeft u advies nodig? Neem dan contact op. We helpen u graag verder.

De waardering van www.prijzentrappen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 86 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.