Een zoldertrap nodig: welke zoldertrap past bij mij?

Zoldertrap, Easy-GoUp

Een zoldertrap is een ruimtebesparende of uitschuifbare trap die ervoor zorgt dat u een vliering of zolder kunt bereiken. Er bestaan verschillende soorten zoldertrappen. Welke type zoldertrap voor u geschikt is, hangt af van uw woonsituatie en uw persoonlijke voorkeuren.

In deze blog leest u meer over de verschillende soorten zoldertrappen en waarop u dient te letten bij het maken van een keuze.

Soorten zoldertrappen

We maken onderscheid tussen de volgende soorten zoldertrappen:

1. Vlizotrap

De vlizotrap is een inklapbare of uitschuifbare zoldertrap die aan een luik in het plafond is bevestigd. Vlizotrappen zijn een goede keuze als er zeer weinig ruimte beschikbaar is. Ze zijn gemaakt van hout of metaal.

Houten vlizotrappen zijn vaak smal en instabiel waardoor ze als onveilig bestempeld worden. Gelukkig zijn er ook zeer moderne vlizotrappen verkrijgbaar die wél veilig zijn. Op Prijzentrappen.nl verkopen we de volgende vlizotrappen die zeer degelijk en vooral veilig zijn:

  • Uitschuifbare of inklapbare stalen vlizotrappen. Onze met de handbediende inklapbare of uitschuifbare zoldertrappen zijn gemaakt van (verchroomd) staal en kunnen geleverd worden met twee trapleuningen voor extra veiligheid.

Zooom plus vlizotrap  vlizotrap zooom fold3 hoofd

  • Elektrische vlizotrappen. Onze elektrische vlizotrappen zijn gemaakt van sterk aluminium en voorzien van twee trapleuningen. De trappen kunnen dankzij de sterke elektromotor met een afstandsbediening in- en uitgeklapt worden. Zo ben je gegarandeerd van een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing voor het bereiken van je zolder.

2. Ruimtebesparende trap

Een alternatief voor de vlizotrap is een ruimtebesparende trap. Deze trap is zeer geschikt voor kleine ruimtes en wordt daarom vaak gebruikt als zoldertrap. Een ruimtebesparende trap is, zoals de naam al doet vermoeden, een trap die door zijn formaat zeer geschikt is voor kleine ruimtes. 

Een ruimtebesparende trap is een goede optie indien u graag een vaste trap naar de zolder wenst, maar er niet veel ruimte beschikbaar is om een trap te plaatsen. Er zijn verschillende stijlvolle ruimtebesparende trappen verkrijgbaar die een waardevolle toevoeging kunnen zijn in uw interieur.

Op Prijzentrappen.nl verkopen we diverse scherp geprijsde stijlvolle ruimtebesparende trappen. Onze trappen zijn gemakkelijk zelf te installeren.

ruimtebesparende trap zoldertrap

Heeft u nu een vlizotrap, maar wilt u liever een vaste trap naar uw zolder? Dan is de bestaande vlizotrap vaak vrij gemakkelijk te vervangen door een ruimtebesparende zelfbouwtrap zonder dat het bestaande trapgat aangepast hoeft te worden. Dit is voordeliger dan een trap op maat laten maken.

Welke zoldertrap past bij mij?

De keuze voor een vaste (ruimtebesparende) zoldertrap of vlizotrap is grotendeels afhankelijk van uw voorkeuren en wensen. Wel biedt een vaste trap de volgende voordelen:

  • Een vaste trap kan een mooie aanvulling zijn in een interieur en is makkelijker te betreden dan een trap die eerst uitgeschoven of uitgeklapt dient te worden.
  • Een waardestijging van uw huis, omdat de zolder toegankelijker wordt. U zult de zolder dus eerder efficiënt gaan gebruiken, bijvoorbeeld door er een slaapkamer of werkkamer van te maken.
  • Voor een smalle vaste trap naar zolder kies je voor een ruimtebesparende trap. Deze trap wordt vaak gebruikt als zoldertrap en is gemakkelijk zelf te installeren.
  • Meer keuze. Bij een vlizotrap is de keuze vaak beperkt, terwijl u bij een vaste trap de keuze heeft uit vele verschillende modellen. Als uw budget het toelaat, is het zelfs mogelijk om een design zoldertrap op maat te laten maken.

Zoldertrap van Prijzentrappen.nl

Bent u op zoek naar een scherp geprijsde zoldertrap? Of wilt u graag meer advies over welke zoldertrap bij uw woonsituatie past? Neem dan contact met ons op. Een van onze specialisten staat u graag te woord.

Zoldertrap, Zooom

De waardering van www.prijzentrappen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 114 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.