Doe-het-zelf trappen: ongekend populair!

Spiltrap binnen Verona

Een doe-het-zelf trap is een zeer populair alternatief voor een (design) trap op maat. Dit is niet zo gek, want een doe-het-zelf trap biedt vele voordelen. In deze blog leest u meer over de doe-het-zelf trap.

Wat is een doe-het-zelf trap?

Een doe-het-zelf trap is een trap die u dankzij het ontwerp zelf kunt monteren. U koopt de trap dus als een bouwpakket en zet de trap vervolgens zelf in elkaar. Dankzij een duidelijke montagehandleiding en montageset is dit niet moeilijk.

Ondanks dat de doe-het-zelf trap niet op maat gemaakt wordt, is het wel mogelijk om zelf de hoogte te bepalen. Met behulp van ringen brengt u de trap op de juiste hoogte. Bij ruimtebesparende trappen is de trapboom op de juiste hoogte in te stellen. Daarnaast is de draairichting van bijvoorbeeld een spiltrap of wenteltrap instelbaar. Hierdoor bent u verzekerd van een passend resultaat.

Onze doe-het-zelf trappen voldoen aan strenge veiligheidseisen en zijn uitvoerig getest.

Voordelen van een doe-het-zelf trap

Als u kiest voor een doe-het-zelf trap heeft dit de volgende voordelen:

  • Lagere kosten. De trappen worden per serie op grote schaal geproduceerd waardoor de aanschafkosten lager zijn dan die van een trap op maat. Daarnaast bespaart u installatiekosten.
  • Snelle levering. De trappen zijn al ontworpen en geproduceerd en kunnen dus relatief snel geleverd worden; meestal binnen 2 – 3 werkweken. De levertijd van een trap op maat duurt wat langer van 5 tot 7 weken.
  • Meer flexibiliteit. U kunt de trap zelf in elkaar zetten. Dit geeft u meer flexibiliteit over de locatie en toepasbaarheid. Bovendien maakt de levering als bouwpakket het gemakkelijk om de trap in een bestaande woning te plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Bouwpakket trappen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals:

Daarnaast is er voor de meeste trappen een ruime keuze aan verschillende materiaalsoorten en kleuren.

Welk soort trap voor uw situatie geschikt is, hangt af van de locatie waar de trap moet komen te staan en uw wensen en voorkeuren.

Om u op weg te helpen met uw keuze verwijzen wij u naar onze blog: Stap voor stap; een trap kopen in 4 stappen – 2019. In deze blog leest u waar u op moet letten bij de aanschaf van een doe-het-zelf trap.

Doe-het-zelf trappen van Prijzentrappen.nl

PrijzenTrappen.nl is dé aangewezen plek om een zeer scherp geprijsde doe-het-zelf trap te kopen. Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van doe-het-zelf trappen garanderen wij hoge kwaliteit en vakmanschap.

Wilt u meer informatie over de doe-het-zelf trap? Of wilt u advies over welke trap het best bij uw woonsituatie past? Neem dan contact op. Wij helpen u graag!

De waardering van www.prijzentrappen.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 115 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.