De spil van de trappen; een spiltrap kopen in vier stappen – 2021

Luxe zwarte wenteltrap met eiken treden Oak 70

De spil van de trappen; een spiltrap kopen in vier stappen – 2021

De spiltrap is één van onze meest populaire trappen in ons assortiment. Deze sierlijke trappen zijn betaalbaar, ruimtebesparend en een echte aanwinst voor de kamer. Wij leggen uit wat een spiltrap is en waar u op moet letten als u een spiltrap wilt kopen.

Wat is een spiltrap?

Er bestaat veel verwarring over de term spiltrap. Deze trap wordt namelijk vaak verward met en wenteltrap. Een spiltrap is een trap waarbij de treden vastzitten aan de spil; dit is de as van de trap. Bij een wenteltrap wordt iedere trede afzonderlijk ondersteund door een trapboom, waardoor een flauwere bocht mogelijk is. De treden van een wenteltrap zijn dus niet bevestigd aan een spil.

Spiltrap kopen

Voorbeeld van een spiltrap

Voordelen van een spiltrap

Naast dat de spiltrap een mooie, sierlijke uitstraling heeft, brengt deze trap ook een aantal voordelen met zich mee. Zo is de spiltrap ruimtebesparend en vereist een relatief klein trapgat. Uiteraard zijn het ook gewoon erg mooie trappen om te zien.

Trede 1: Bepaal waaraan de spiltrap moet voldoen

U wilt een spiltrap kopen. De eerste stap in dit proces is het in kaart brengen van de technische vereisten. Begin met het bepalen van de grootte van het trapgat. Aan de hand daarvan bepaald u de diameter. Wordt de trap veel belopen? Is de doorvoer van spullen belangrijk? Kies dan voor een grotere diameter. Daarnaast moet de vloer tot vloer hoogte worden gemeten om de juiste hoogte van de trap te bepalen. Vergeet niet te checken of er vloerverwarming aanwezig is, in verband met de ankers van de voetplaat.

Het trapgat moet vierkant of rond zijn. De Tulip trap  kan als enige spiltrap in een rechthoekig trapgat (minimaal 90 x 150 cm) worden geplaatst. Het trapgat moet minimaal de diameter van de trap hebben plus vijf extra centimeter voor de handvrijheid op de leuning. Let op; bij de Valencia trap moet dit 15 centimeter zijn!

Bepaal hoe u uitkomt met de draai van de trap. Komt dit toch niet helemaal uit? Overweeg dan om de draairichting van de trap te wijzigen.  Ga ook na of er losse balustrade-onderdelen nodig zijn om de open zijden van het trapgat af te schermen.

Als u de technische vereisten in kaart heeft gebracht, weet u welk type trappen geschikt zijn in uw situatie.

Trede 2: Bepaal de kleur en uitstraling

Er zijn verschillende mogelijkheden om een spiltrap te kopen, afhankelijk van de technische vereisten die u in stap 1 heeft vastgesteld. Voordat u overgaat tot aankoop, is het belangrijk dat u nagaat welke stijl en uitstraling de trap moet krijgen. Gaat u voor houten treden of juist niet? Wilt u een minimalistische of juist een aanwezige trap? En niet geheel onbelangrijk; wat voor kleur trap wilt u?

Trede 3: Ga op zoek naar welke trap bij u past

Wij, bij PrijzenTrappen, hebben een groot assortiment aan spiltrappen. Deze verdelen we in een aantal categorieën. Kijk eens rond en vind de trap die bij u past.

Design spiltrappen

We hebben een aantal trappen die vallen onder design spiltrappen. Een aantal voorbeelden om uw inspiratie aan te wakkeren;

 •       De slim trap is een trap met minimalistisch design en extra dunne treden. Bekijk hem hier.
 •       De Unique retro spiltrap, de naam verraadt het al, is en sierlijke retro trap heeft een uniek eigen karakter. Klik hier om meer over deze trap te lezen.
 •       Geen ronde maar een vierkante spiltrap. De Cube stalen spiltrap heeft verdreven traptreden en is daarom uniek in de markt. Zien? Klik hier.

Genis design spiltrap

Genius design spiltrap

Ruimtebesparende spiltrappen

Deze trappen hebben een kleine diameter waardoor ze ruimtebesparend zijn. Ondanks dat ze ruimtebesparend zijn, zijn ze er niet minder mooi op geworden.

 •       De Nice 3 is de smalste spiltrap in het assortiment met een diameter van slechts 100 cm, maar levert qua design niet in. Bekijk de Nice 3 hier.
 •       De Ago valt ook onder één van de smalste spiltrappen, maar doet zeker niet af aan haar broertjes en zusjes; de trap heeft een minimalistische doch warme uitstraling door de houten treden. Klik hier om hem te bekijken.

Buiten spiltrappen

Ook voor buiten bieden we trappen aan. Deze trappen zijn speciaal ontwikkeld voor buiten en zijn dus bestand tegen weersinvloeden.

 •       De Valencia trap is een fantastische trap. Wat ons betreft is het de perfecte buitentrap. De stalen trap met aluminium leuning staan garant voor kwaliteit en maken de trap veilig en visueel aantrekkelijk. De trap is uiteraard weerbestendig, door de thermische behandeling. Niet alleen heeft deze trap de laagsteprijsgarantie, hij is ook gewoon erg mooi. Bekijken? Klik hier.
 •       Op zoek naar een trap die echt bestand is tegen de weersverschijnselen van ons koude kikkerlandje? De Steel Zink is uitermate geschikt voor buiten gebruik, omdat hij thermisch verzinkt is. Dit zorgt ervoor dat de Steel Zink extreme weersomstandigheden met temperaturen van -20 tot +50 aankan. Ook is de Steel zink bestand tegen regen, hagel, sneeuw en felle zon. Door zijn roterende opbouw neemt de Steel zink weinig plaats in, dit is ideaal voor een balkon of dakterras. Bekijk de trap hier.

Steel zink spiltrap

Steel zink Spiltrap 

Stap 4: Aankoop & (laten) monteren van de spiltrap

Koopt u een trap bij PrijzenTrappen? De meeste trappen worden binnen 10 werkdagen geleverd. De levering is altijd gratis. Let op; dit is met uitzondering van de eilanden. De levertijd staat in principe vast, maar de transporteur zal telefonisch contact opnemen om een gewenst aflevermoment af te spreken.

De meeste spiltrappen worden geleverd in een kist met een uitgebreide montagehandleiding. Van de meeste trappen is een montagevideo gemaakt die u op onze webshop kunt bekijken. Super handig, toch? U vindt de video op de productpagina van de betreffende trap.

Montagetips voor spiltrappen

Al onze spiltrappen zijn ontworpen als bouwpakkettrappen. Wees niet bang, het is niet erg moeilijk. U kunt de spiltrap gemakkelijk zelf in elkaar zetten. Voordat u vol enthousiasme aan de slag gaat, willen we u nog een aantal tips meegeven.

  •       Begin met het bepalen van de positie van het afstapbordes.
  •       Meet vervolgens met een paslood of een laser waar de voetplaat op de grond komt.
  •       Monteer de tap verder af met behulp van de handleiding en instructievideo’s.
  •       De PVC leuning van de spiltrappen kunt u in de juiste vorm buigen door deze tegen de spijlen van de trap aan te drukken.
  •       De leuningen van de Civik Zink, Steel Zink en Sky trap kunnen het beste in een speciekuip of een andere grote bak met warm water worden opgewarmd. Zo is de leuning eenvoudig in de juiste vorm te buigen.

En (n)u

U weet nu wat een spiltrap is en welke stappen u moet doorlopen als u over wil gaan op aanschaf. Twijfelt u of heeft uw vragen? We helpen u graag!

 

De waardering van www.prijzentrappen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 102 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.